Terug
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Ontwikkeling van Militaire Middelen; Gifu, 10 november 2019

Ontwikkelen, Testen & Monitoren, deel 1; Tekst en Afbeeldingen: Alex van Noye

Het ontwikkelen en testen van nieuwe appratuur en vliegtuigen is een belangrijk onderdeel geworden bij de Japanse defensie. Dit is erg belangrijk, omdat producten steeds geavanceerder worden. Naast vliegtuigen test men ook nieuwe elektronica en radars en test men ook de geneeskundige kant van de luchtvaart.

In veel landen die een eigen vliegtuigindustrie hebben, is het normaal om een test en evaluatie eenheid actief te hebben bij de luchtmacht. Ook in Japan is dit het geval, want men heeft een aparte ontwikkel, test en evaluatie squadron bij de Japan Air Self Defense Force (JASDF). Een van de meest bijzondere eenheden van de JASDF is de Air Development and Test Wing (Hikou Kaihatsu Jikken Dan) op Gifu Air Base. Deze eenheid is verantwoordelijk voor het testen van prototypes van nieuwe vliegtuigen en het testen van de doorontwikkeling van bestaande vliegtuigen van de JASDF. Het door ontwikkelen kan bestaan uit de bestaande vliegtuigen verbeteren, maar ook het verbeteren van apparatuur die door de vliegtuigen kan worden gedragen zoals wapens en externe pods. Militaire programma’s zijn anders dan commerciële programma’s, omdat de overheid een contract sluit met de vliegtuigfabrikant om een vliegtuig te ontwerpen en te bouwen, terwijl defensie aan specifieke missiemogelijkheden wil voldoen. Omdat de overheid het programma financiert, is het vanaf het begin meer betrokken bij het ontwerp en de tests van militaire vliegtuigen. Vaak worden militaire testpiloten en ingenieurs geïntegreerd als onderdeel van het vliegtestteam van de fabrikant. De laatste fase van de proef met militaire vliegtuigen is de operationele test.

Het testen van vluchten met militaire vliegtuigen wordt vaak uitgevoerd in militaire testfaciliteiten. Zo test de Amerikaanse marine bijvoorbeeld testvliegtuigen op Naval Air Station Patuxent River en de United States Air Force op Edwards Air Force Base. De United States Air Force Test Pilot School en de United States Naval Test Pilot School zijn de programma's die zijn ontworpen om militair testpersoneel les te geven. De Japanse Air Development and Test Wing is een onderdeel van een groter onderdeel van de Japanse defensie dat militaire middelen test en onderzoekt. Het overkoepelende orgaan is de Air Development and Test Command (Koku Kaihatsu Jikken Shudan). Het commando is verantwoordelijk voor het onderzoeken en

ontwikkelen van middelen en tactieken op het gebied van de militaire luchtvaart, militaire elektronica en medische wetenschap met betrekking tot de luchtvaart. Het hoofdkwartien van het Air Development and Test Command is gevestigd op de basis Fuchu in de wijk Fuchu in Tokio. Het hoofdkwartier rapporteert in de huidige functie direct aan de Japanse minister van defensie. De eerste versie van het huidige commando werd opgericht als het Experimental Air Corps op de vliegbasis Hamamatsu op 1 december 1955. De eenheid kreeg serieuze vormen op het gebied van experimenteren en de naam van de eenheid werd dan ook omgedoopt tot het Aircraft Experiment Team op 11 april 1974. Door een reorganisatie en integratie van de Aviation Experiment Group en de Aeronautical Medicine Experiment Group ging het commando verder onder de naam Aircraft Development Experiment Group vanaf 16 maart 1989.

De Electronics Development Experimental Group (Jikkengun) is de experimentele groep voor de ontwikkeling van lucht- en zelfverdedigingselektronica en valt onder het commando van het Air Development and Test Command. Het hoofdkantoor van deze organisatie is gevestigd op Fuchu Base in Fuchu in Tokio. Het is een organisatie die praktische tests van het lucht beveiligingscontrolesysteem uitvoert. De voorganger van deze huidige organisatie is het Electronic Experiment Team dat werd gevormd op Gifu Air Base in februari 1961. De eenheid verhuisde naar Iruma Air Base en reorganiseerde zich naar een elektronische ontwikkelingsexperiment groep op 16 maart 1989. Deze gespecialiseerde eenheid is belast met het testen van grondradars en andere terrestrische radio en elektronische apparaten. De eenheid is betrokken bij onderzoek naar radiogolftechnologie met betrekking tot radarwerking en de praktische toepassing van nieuwe radars voor defensie. In het radiogolfmilieu- en technologie onderzoek is de eenheid verantwoordelijk voor interferentieonderzoek van radiogolven. Het is de bedoeling dat de radarwerking niet wordt belemmerd door externe oorzaken. Dit project werd bestudeerd op het eiland Yonaguni waarbij onderzoek naar de radaroperatie wordt uitgevoerd. De eenheid was betrokken bij de ontwikkeling van het J/FPS-5 beveiliging controleradarsysteem. In maart 2013, is de eenheid verhuisd van Iruma Air Base naar Fuchu Air Base.

Het Aviation Medicine Experiment Corps (Kokuigaku Jikken Tai) is het onderdeel van de JASDF dat verantwoordelijk is voor de luchtvaartgeneeskunde en de psychologische praktijktesten op het personeel van de luchtmacht. Het experimentele team voor tijdelijke luchtvaartgeneeskunde werd opgericht op Tachikawa op 1 november 1957. Een jaar later werd de nieuwe eenheid aangeduid als het Aeronautical Medicine Experiment Corps. Pas vanaf 1989 werd het centrum voor lichamelijk onderzoek pas onderdeel van het Air Development and Test Command. De organisatie voert verschillende onderzoek studies uit en ontwikkeld levensreddende apparatuur voor de luchtvaart. De eenheid neemt de lichamelijke onderzoeken af van het JASDF personeel en checkt of mensen geschikt zijn voor hun functie bij de Japanse luchtmacht. Het corps zorgt voor de juiste defensieapparatuur en bied technische samenwerking aan op het gebied van luchtvaartgeneeskunde en faciliteert onderzoekslaboratoria en andere voorzieningen. De eenheid beschikt ook over de lagedruk trainingsapparatuur die gebruikt wordt om personeel te trainen op de effecten van grote hoogten. Het hoofdkwartier van het corps is gebaseerd op Fuchu bij Tokio. De eenheid heeft verschillende vestigingen op Iruma Air Base en Tachikawa Air Base. De eenheid bestaat uit vier operationele afdelingen. Deel 1 en deel 2 van het corps is gebaseerd op Tachikawa Air Base. Deel 3 en deel 4 zijn gebaseerd op Iruma Air Base sinds 15 december 2006.


Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2020 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden


Flag Counter