Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Jaaroverzicht 2018
Ga Naar Rapportage

De Zwitserse Luchtbeveiliging

Zwitsers op QRA, deel 1; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

In vredestijd staat de Zwitserse luchtmacht op dit moment niet de 24 uur per dag stand-by door een beperkt budget. Vanaf 2020 zal dit echter wel het geval zijn, want vanaf dat moment staan er 24 uur per dag twee F/A-18 Hornets stand-by. Het uitgebreide surveillance netwerk is echter wel 24 uur per dag operationeel. De Zwitserse luchtruimcontrole en luchtafweer worden uitgevoerd door de THALES Raytheon FLORAKO. Dit systeem wordt bediend vanaf 4 vaste locaties op de Pilatus, Scopi, Weisshorn en Weissfluh bergen.

Ga Naar Rapportage


Beveiliging Tijdens de WEF

Zwitsers op QRA, deel 2; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

Tijdens de WEF is het in Zwitserland gebruikelijk dat een vliegveld de verhoogde vlieg activiteiten voor zijn rekening neemt. Welk vliegveld dit is, rouleert per jaar. Dit jaar is het Meiringen in Luzerne dat de CAP missies organiseert. Er staan 24 uur per dag gevechtsvliegtuigen klaar om op een alarm te reageren. Het World Economic Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld. De deelnemers aan het forum zijn internationale politici zoals presidenten, ministers-presidenten, intellectuelen en journalisten.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Ga Naar Rapportage

CAP Operaties Tijdens de WEF

Zwitsers op QRA, deel 3; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

Tijdens de WEF zijn er op Meiringen non stop minimaal twee gevechtsvliegtuigen in de lucht voor een CAP missie. Deze vliegtuigen bestaan doorgaans uit twee F/A-18C Hornets en zijn allen bewapend met live wapens in de vorm van raketten. In het donker vliegen de Hornets dergelijke CAP missies tot 22.00 uur. Onder de romp van de Hornets hangt een brandstoftank met daarop de tekst STBY 121.5. Deze tekst is de frequentie waarop de luchtverkeersleiding en de nooddienst bereikbaar is voor de vliegtuigen die onderschept worden.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2018 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden